Turizem Kranj dogodki

EVENTS

Kranj is the scene of numerous entertainment, sport and social events.

Turizem Kranj dogodki

ACCOMMODATION

There are various accommodation facilities in Kranj and its surrounding areas. 

Turizem Kranj dogodki

TUNNELS UNDER THE OLD TOWN KRANJ

Beneath the town there are numerous artificial underground facilities, the most interesting being a 1300-metre-long town air raid shelter which was built during World War II.

WELCOME

Page is under construction.

 

 

LETNO GLEDALIŠČE KHISLSTEIN

 

 

 

Info:

Zavod za turizem Kranj

Glavni trg 2, 4000 KRANJ

+386 4 2380 450

+386 40 664 015

+386 4 2380 451

 

 

 

 

 

Letno gledališče Khislstein je avditorij namenjen koncertni in gledališki dejavnosti. Nahaja se v objemu srednjeveškega obzidja in prostorov Gorenjskega muzeja, skupaj s Kavarno Khislstein 12.56, ki skrbi za ugodje obiskovalcev muzeja in prireditev.

 

Avditorij v obliki amfiteatra je pokrit s pomično platneno streho, kar omogoča dogodke tudi ob slabšem vremenu. Sprejme 476 obiskovalcev na sediščih in približno 800 obiskovalcev na stojiščih.

 

Vstopnice za prireditve v Letnem gledališču Khislstein so na voljo na prodajnih mestih Eventim, Petrol servisih, v Kranjski hiši in 1 uro pred pričetkom koncerta na blagajni Letnega gledališča Khilstein. 

 

 pridruži  se nam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAFFE KHISLSTEIN 12.56

 

kavarna khislstein   

Ime kavarne se navezuje na l. 1256.

 

Tega leta je Ulrik Spanheimski v Velikovcu izdal listino, v kateri je prvič omenjeno mesto Kranj. Listina je bila namenjena Ortenburžanoma, grofoma Henriku in Frideriku. V Kranju sta dobila zemljišče za zidanje utrdbe. Ortenburžani, ki so imeli v posesti precejšen del Gorenjske, so v Kranju po letu 1256 zgradili utrdbo. Ta je v 16. st. dobila novo ime – po Janžu Khislu, ki je grad tudi povečal.

 

 

Kavarna je namenjena Kranjčanom in ostalim obiskovalcem, ki si zaželijo kave ali drugih napitkov v mirnem grajskem okolju, obiskovalcem muzeja in kot podpora dogodkom v Letnem gledališču Khislstein.kavarna khislstein 

 

 

kavarna khislstein

 

 

Delovni čas:

  • ponedeljek - sobota: 8:00 - 22:00,
  • nedelja in prazniki: 10:00 - 20:00

 

 

Za prijetno senco poskrbi lipa, za osvežitev pa Kava KHISL ali Ingver - meta limonada. Po vaši želji vam spečemo hrustljavi toast, ponudimo sladico iz dnevne ponudbe ali raznolikost sladolednih okusov.

 


 

 

PRESEREN AWARD WINNERS GALLERY

galerija prešernovih nagrajencev 

Galerija Prešernovih nagrajencev je skrbnik in varuh izjemne kulturne dediščine – Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada RS.

 

Info:

Glavni trg 18, 4000 Kranj
Telefon:

38642025716

Spletna stran: www.gpn.kranj.si
   
Kontaktne osebe:
Marko Arnež 041 674 204