Turizem Kranj dogodki

NAPOVED: Novo v trgovini

Oskar Kogoj - NATURE DESIGN

Turizem Kranj dogodki

ZNAMENITOSTI

Arheološke najdbe potrjujejo pomen mesta daleč v preteklost.

Turizem Kranj dogodki

VIRTUALNI SPREHOD

Virtualni sprehod po Kranju.

Turizem Kranj dogodki

HOTELI & POSTELJE

V Kranju in okolici so na voljo različne nastanitvene kapacitete

DOBRODOŠLI

Podatki so v pripravi, hvala za razumevanje.

 

 

LETNO GLEDALIŠČE KHISLSTEIN

 

 

 

Info:

Zavod za turizem Kranj

Glavni trg 2, 4000 KRANJ

+386 4 2380 450

+386 40 664 015

+386 4 2380 451

 

 

 

 

 

Letno gledališče Khislstein je avditorij namenjen koncertni in gledališki dejavnosti. Nahaja se v objemu srednjeveškega obzidja in prostorov Gorenjskega muzeja, skupaj s Kavarno Khislstein 12.56, ki skrbi za ugodje obiskovalcev muzeja in prireditev.

 

Avditorij v obliki amfiteatra je pokrit s pomično platneno streho, kar omogoča dogodke tudi ob slabšem vremenu. Sprejme 476 obiskovalcev na sediščih in približno 800 obiskovalcev na stojiščih.

 

Vstopnice za prireditve v Letnem gledališču Khislstein so na voljo na prodajnih mestih Eventim, Petrol servisih, v Kranjski hiši in 1 uro pred pričetkom koncerta na blagajni Letnega gledališča Khilstein. 

 

 pridruži  se nam

 

PROGRAM 2015:

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. Hvala za razumevanje. 

 

29.5.2015 ob 19:00

 

MOJČIN LEPI SVET 2 - VSI TAKO DRUGAČNI  (otroški muzikal)

 

Predstava mlade gledalce vodi do pozitivne samopodobe ter sprejemanja drugačnosti. Sporoča jim, da je vsakdo od nas nekaj posebnega in da so prav razlike tiste, ki nas bogatijo.

 

Cena vstopnic:

- otroci 5€

- odrasli 8€

 

5.6.2015 ob 21:00

 

Anja Bukovec, Andraž Hribar, PanArs 

 

Anja Bukovec je mednarodno priznana in najuspešnejša klasična violinistka v Sloveniji. Je vrhunska glasbenica in priljubljena medijska osebnost z edinstveno kvaliteto, ki jo uvršča v sam vrh sodobnih progresivnih umetnikov. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom. Anji se bodo na odru pridružili še večkratni zmagovalec festivala Slovenska popevka, avtor številnih najbolj predvajanih radijskih uspešnic, šansonjer in romantik, Andraž Hribar ter 

sekstet klarinetov PanArs, ki ga sestavljajo vrhunski slovenski klarinetisti, akademski glasbeniki iz različnih sestavov in pedagogi na šolah.

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 12€

- na dan dogodka 15€

 

6.6.2015 ob 19:30

 

Revialni nastop FS Sava 

 

Folklorna skupina Sava že 60 let poustvarja in predstavlja folklorno dediščino svojega naroda. Skupina že nekaj desetletij sodi med največje in najkvalitetnejše folklorne skupine Slovenije. O tem pričajo številne laskave ocene domačih in tujih strokovnjakov ter priznanja velikih mednarodnih festivalov.

 

Vstopnice so na voljo pri članih skupine in na Zavodu za turizem Kranj.

 

Cena vstopnic:

- 6€

 

13.6.2015 ob 21:00

 

KO KO KOMEDIJA

 

Ste pripravljeni na dozo smeha? Potem je ta predstava točno za vas. Kdo bi lahko bolje pokomentiral smisle in nesmisle našega vsakdana kot dve jezični in z vsemi »žavbami« namazani prijateljici Katarina Čas in Ana Marija Mitić? V komediji se lahko prepoznamo prav vsi, saj se loteva tisoč in enega nesmisla, ki se nam v današnjem svetu zdi nepogrešljiv. S seboj obvezno prinesite robčke, ker bodo solze tekle v potokih. 

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 18€

- na dan dogodka 20€

 

19.6.2015 ob 21:00

 

Prifarski muzikanti

 

 

Prifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela leta 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke ter tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 10€

- na dan dogodka 12€

 

20.6.2015 ob 20:00

 

 

17. Etno-folk festival

 

Mednarodni folklorni festival ''Etno-folk'' ima že 17. letno tradicijo, saj ga Makedonsko kulturno društvo ''Sv. Ciril in Metod'' prireja od leta 1999 naprej. Etno-folk je tako v Kranju, kot na ravni cele Slovenije eden prvih folklornih festivalov, ki je in bo še naprej na enem mestu združeval ter predstavljal makedonsko, slovensko, srbsko, hrvaško, bošnjaško in črnogorsko folklorno tradicijo, z odprtostjo do še katere. Iz leta v leto festival bogati svoj program. Vsa ta leta smo spoznali kulturno bogastvo, tradicijo in običaje mnogih narodov, ki živijo in ustvarjajo v Sloveniji. 17. Etno-folk festival se bo letos začel s povorko po starem mestnem jedru Kranja, vrhunec prireditve pa se bo odvijal v Letnem gledališču Khislstein. 

 

27.6.2015 ob 21:00

 

Orlek Unterzug

 

POMEMBNO OBVESTILO!

 

Današnji koncert Orlek Unterzug zaradi dežja, vetra in nizkih temperatur žal odpade. Vsi tisti, ki ste že kupili karte jih lahko vrnete na prodajno mesto kjer ste jih kupili, kjer vam bodo tudi vrnili denar.
Hvala za razumevanje!

Skupina izvira iz samega osrčja Slovenije - iz Zagorja ob Savi. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, ki mu sami pravijo "funk punk polka rock". Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine so socialno-humorna besedila. 

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 8€

- na dan dogodka 10€

 

3.7.2015 ob 21:00

 

Hidden Myth

 

Projekt Hidden Myth za gledalca predstavlja nadvse zanimivo doživetje, saj povezuje jazz, improvizacijo, sodobni ples, zborovsko petje, poezijo in film.

 

Ideja za projekt se je porodila Kristijanu Krajnčanu, ki je nedvomno eden najbolj plodnih in prodornih slovenskih umetnikov mlajše generacije. V mednarodnem prostoru je bil deležen številnih nagard in priznanj. 

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 10€

- na dan dogodka 12€

 

4.7.2015 ob 21:00

 

Glasbeniki zasedbe Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compás 

 

Glasbeniki zasedbe Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compás izhajajo iz različnih žanrov – od klasično poglobljenega sveta Stefana Milenkovicha, Hatlakovega prepleta klasike s tango in etno glasbo, do Herman Gaiserjevega poigravanja z jazzom in presenetljivih Črnčecovih jazzovskih improvizacij. Na odru se jim lahko pridruži gostujoča vokalna in plesna spremljava. Na letošnji turneji predstavljajo svojo prvo zgoščenko, na kateri je mogoče slišati skladbe iz železnega tango repertoarja avtorjev Rodrigues, Canaro, Caceres in drugih, kot tudi moderno videnje tanga skozi unikatno interpretacijo Piazzolline in Gallianove glasbe. Usklajenost in virtuoznost izvajalcev ustvarja z energijo nabite koncerte, ki presegajo emocionalne pragove.

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 12€

- na dan dogodka 15€

 

10.7.2015 ob 21:00

 

Parni Valjak

 

Ena najpopularnejših pop-rock skupin s prostora bivše države Parni Valjak praznuje 40 let. Na svoji praznični turneji se bodo ustavili tudi na Letnem gledališču Khislstein Kranj.

 

Skupina je nastala leta 1975 v Zagrebu ob razpadu skupine Grupa 220. Leta 2005 so si vzeli krajši premor in se leta 2009 ponovno vrnili na glasbene odre. Skupina je še vedno zelo priljubljena v vseh državah bivše Jugoslavije.

 

Cena vstopnic:

- v predprodaji 20€

- na dan dogodka 23€

 

 

 

 

 

 

 

KAVARNA KHISLSTEIN 12.56

 

kavarna khislstein   

Ime kavarne se navezuje na l. 1256.

 

Tega leta je Ulrik Spanheimski v Velikovcu izdal listino, v kateri je prvič omenjeno mesto Kranj. Listina je bila namenjena Ortenburžanoma, grofoma Henriku in Frideriku. V Kranju sta dobila zemljišče za zidanje utrdbe. Ortenburžani, ki so imeli v posesti precejšen del Gorenjske, so v Kranju po letu 1256 zgradili utrdbo. Ta je v 16. st. dobila novo ime – po Janžu Khislu, ki je grad tudi povečal.

 

 

Kavarna je namenjena Kranjčanom in ostalim obiskovalcem, ki si zaželijo kave ali drugih napitkov v mirnem grajskem okolju, obiskovalcem muzeja in kot podpora dogodkom v Letnem gledališču Khislstein.kavarna khislstein 

 

 

kavarna khislstein

 

 

Poletni obratovalni čas (1.5. do 30.9.):

  • od ponedeljka do sobote: 8:00-22:00
  • nedelje in prazniki: 10:00-20:00

Zimski obratovalni čas (1.10. do 30.4.):

  • od ponedeljka do sobote: 8:00-19:00
  • nedelje in prazniki: 10:00-19:00

 

 

Za prijetno senco poskrbi lipa, za osvežitev pa Kava KHISL ali Ingver - meta limonada. Po vaši želji vam spečemo hrustljavi toast, ponudimo sladico iz dnevne ponudbe ali raznolikost sladolednih okusov.

 

 

GALERIJA PREŠERNOVIH NAGRAJENCEV

galerija prešernovih nagrajencev 

Galerija Prešernovih nagrajencev je skrbnik in varuh izjemne kulturne dediščine – umetniških del Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada RS.

 

Info:

Glavni trg 18, 4000 Kranj

38642025716

www.gpn.kranj.si

Kontaktne osebe:
Marko Arnež 041 674 204

 

Delovni čas:

- med tednom od 10:00 do 18:00

- ob sobotah od 10:00 do 13:00

- nedelje, ponedeljki in prazniki je galerija zaprta

NOVICE IN OBVESTILA

Arhiv novic
27.06.2015
Današnji koncert Orlek Unterzug zaradi dežja, vetra in nizkih temperatur žal odpade. Vsi tisti, ki ste že kupili karte jih lahko vrnete na prodajno..
Več
23.06.2015
  Zavod za turizem Kranj v sodelovanju z Gledališčem Ane Monro iz Ljubljane, prireja mednarodni festival uličnega..
Več
KoledarJunij 2015